La salut integrativa és un model, un concepte de salut tot i que ens agrada percebre-ho també com una filosofia de treball coherent amb una percepció de globalitat de la persona.

Confiem en aquest model integratiu i conscient perquè té en compte la totalitat de l’ésser humà: des de l’aspecte bioquímic, biomecànic, biodinàmic, la ment, les emocions, el cos físic, els hàbits de vida, les relacions i el medi en el que viu la persona.

Un mosaic està format de diferents peces, i alhora totes elles formen un dibuix.

Cadascuna de les peces des de la seva posició té un rol, una especialitat, una funció però alhora, juntes tenen sentit, i creen una imatge, un dibuix.

Com l’exemple del mosaic i amb la finalitat de poder-te ajudar en la teva demanda de millora en la salut el nostre model terapèutic es fundamenta en el treball transversal en equip per tal de respondre a la teva demanda escollint l’objectiu terapèutic més adient.

Jessica Hernández

OSTEÒPATA I FISIOTERAPEUTA

Veure CV

JÈSSICA HERNÁNDEZ SÁNCHEZ:

RESPONSABLE PROJECTE MOSAIC. FISIOTERAPEUTA, OSTEÒPATA.

Què bonic és mirar enrera i saber que ets on ets ara mateix producte de les teves decisions, dels teus aprenentatges, dels teus silencis , dels teus crits …ets el teu camí… I aquí estic buscant les paraules que em permetin explicar-te la meva breu història , la meva mirada i el meu projecte de vida professional  que no és altre que acompanyar-te a assolir el teu màxim potencial de salut, des de la teva autenticitat, simplement reestablint l'equilibri funcional d’aquelles estructures, eixos, ritmes, densitats, fluids que necesiten ser escoltats.

D’alguna manera l’Osteopatia m’ha permès mirar amb més respecte i humilitat   la grandiloqüència del cos humà…Vaig endinsar-me en el món de la Fisioteràpia ( 1998)  amb 18 anys, inicialment amb una visió més intrusiva i invasiva que  la que tinc actualment, en el procés de recuperació del cos davant qualsevol malaltia, lesió o disfunció … Amb 23 anys i després de diferents vivències en centres de Rehabilitació en l’àmbit geriàtric,  traumatologia, neurològica i respiratòria … prenc la decisió de marxar a França a la cerca de respostes, allà em trobo amb un sistema sanitari diferent, amb formacions obligatòries finançades pels propis hospitals , un llarg camí de 3 anys que em permet omplir-me les butxaques de molts recursos. Amb 26 anys decideixo montar la meva primera consulta a Molins de Rei  i iniciar els estudis D’Osteopatia ( 2006-2012) a l’escola de Concepte Osteopàtic  d’en Roland Lorrilleux,  començo aquí  un preciós  camí a l’origen ,a la integració, a l’interdependència,  a la subtilesa, a l'homeòstasi, als cicles, a les respiracions, a aprendre tots els patrons i descobrir-ne que en realitat tot és vàlid, que no n’hi ha un, únic i perfecte… la importància de l’harmonia …

Tinc formació  en l’àmbit de la Posturologia Integrativa, Sohier, Endocrinologia, Osteopatia en Ginecologia,, Obstetricia, Pediatria Biodinàmica, Ginecologia Transgeneracional, Embriologia …

Em fa molt feliç poder fer aquest camí de la mà de persones que empatitzen amb aquesta mirada, creant una dinàmica de treball plena i vocacional…Benvingudes a Mosaic!

Montse Castillo

FISIOTERAPEUTA I OSTEÒPATA

Veure CV

MONTSE CASTILLO REBOLLO:

FISIOTERAPEUTA I OSTEÒPATA

Fisioterapeuta (Universitat de Blanquerna) i Osteopata (escuela ECO .Barcelona). Formació en drenatge limfàtic manual, fibròlisis diacutanea amb ganxos, osteopatía en ginecología i obstetricia, tensegritat en osteopatia con Alain Gehin, Pediatria biodinámica (amb Isabel hurtado i Alicia Escardó, escola ECO.Barcelona), Postgrau embriologia en biodinàmica (Marc Damoiseaux, E.C.O).

La meva arribada a l’osteopatia va ser totalment casual, després d’estar treballant en consulta privada com fisioterapeuta, va arribar un punt en que necessitava més recursos per poder tractar les diferents patologies que se’m presentaven en el dia a dia. Va ser quan vaig conèixer l’osteopatía (fa mes de 12anys) i vaig decidir ampliar els meus coneixements, obrint-se davant meu un abordatge de l’ésser humà tan diferent, tan global i a la vegada fascinant. Per mi la osteopatía em fa entendre que no podem separar la part física, mental i espiritual del pacient, perquè cada persona sent i viu la seva malatia o el seu problema de diferent manera i s’expressa diferent al seu cos. M’agradava perque aquí no havia cap protocol a seguir, cada persona tenia el seu individual que teniem que trobar.

Com sempre explico en la consulta, l’osteòpata s’encarrega de donar una petita informació al cos amb diferents tècniques manuals (estructurals, funcionals, viscerals, craneals…) depèn la necessitat del pacient per ajudar al cos a trovar el seu equilibri. Simplement som una ajuda perque el pacient pugui retrobar la seva salut.

El meu recorregut és més ampli amb adults, però també treballo bebès i nens durants els seus canvis evolutius i embarassades.

No esperis a que el teu cos et cridi, ajudem-lo quan ja et xiuxiueja que el camí sempre serà més curt!!

Marta Serra

OSTEÒPATA I CAFE

Veure CV

MARTA SERRA ESTOPA:

CAFD I OSTÈOPATA

Osteòpata D.O i Llicenciada en Ciències de l'Activitat física i l'Esport. 

Formada en osteopatia biodinàmica, pediatria, somatoemocional i posturologia neurosensorial.

El meu objectiu en les sessions d'osteopatia és, a través d'un enfoc biodinàmic, fluidic, funcional i energètic; i respectant els principis generals de la medicina, que la persona reconegui en ella el seu potencial per poder restaurar la salut i trobar el seu equilibri global.

Qualsevol dolència, estructural, visceral, hormonal, neurològica, immunològica, emocional... Ens mostra un bri de salut i l'osteopatia és la meva eina per trobar-la i potenciar-la.

Què et puc oferir? T' ofereixo un acompanyament terapèutic, holístic i respectuós, un fulcre on sostenir-te per avançar en el teu procés curatiu.

Acompanyar-te en un camí, per tornar a la matriu original, d'on provenim, del tot.

De l'ou embrionari perfecte. T'hi apuntes?

Susana Linares

OSTEÒPATA SOMATO EMOCIONAL

Veure CV

SUSANA LINARES KRAFT:

PSICO-OSTEÓPATA

La vida me ha llevado a buscar una comprensión de lo que el cuerpo necesita expresar. Es el aspecto emocional en el cuerpo, que se manifiesta con una sintomatología y necesita ser entendido y atendido. Con mi formación y experiencia trato con todas la ramas de la osteopatía (visceral, craneo-sacral y estructural) y con osteopatía pediátrica, considerando si requiere otros recursos como la liberación somato-emocional, la biodescodificación, así como técnicas transgeneracionales.

En mi abordaje me enfoco siempre en la salud y trabajo para reforzar la capacidad intrínsica de autocuración que tiene cada uno.

Quien no conoce o ha experimentado un síntoma que perdura en el tiempo? Como un dolor de hombro persistente, o un esguince que sigue doliendo después de seis meses o un lumbago que se repite cada año en la misma época de año? Buscamos el origen juntos?

Cada persona es única por lo tanto cada tratamiento lo realizo individual y muy específico.

Puedo atender también en inglés o en alemán.

Judit Sàbat

FISIOTERAPEUTA, FISIOTERÀPIA RESPIRATORIA

Veure CV

JUDITH SÀBATH:

FISIOTERAPEUTA

El meu nom és Judith i sóc fisioterapeuta. Actualment estic també acabant el màster d’osteopatia a la ECO de Barcelona i m’encanta poder combinar totes les disciplines en les que m’he format en l’àmbit de la salut per poder oferir una atenció  més complerta a l’usuari.

Potser amb la branca que més m’identifico, és la fisioteràpia respiratòria. Vaig tenir la sort de tenir molts bons mestres a l’escola de fisioteràpia, com també una experiència molt centrada en aquesta especialitat, durant els dos anys que va durar la meva estada a França, que van despertar un interès en mi, que ha fet que continuament estigui formant-me i mantenint-me al corrent de totes les novetats i que combino amb els coneixements que m’està oferint l’osteopatia, per ajudar d’una forma molt més complerta a les persones que em vénen a veure.

Aquesta visió integrativa, també l’he adoptat en la forma que tinc de treballar la fisioteràpia considerada més tradicional, tot anant a buscar el treball global amb l’usuari per acompanyar-lo en el seu camí cap al benestar.

I bé, com que no només treballo, també m’agradaria explicar-vos amb què més m’identifico per a que em conegueu millor. Doncs bé,  vaig cursar música a l’escola Municipal de Molins de Rei on vaig aprendre a tocar el saxo.  També vaig Llicenciar-me en Belles Arts, just dos anys abans de fer un cop de timó i dirigir-me cap al món de la salut, però cal dir, que dibuixar i pintar, encara segueix sent part de la meva vida, estudis i bàsicament del que sóc. M’encanta caminar per la muntanya i fer excursions, anar a concerts, veure exposicions, però sobretot, m’agrada fer-ho acompanyada de la meva familia i els amics.

Ara que ja sabeu qui sóc, que tinc la sort de dedicar-me a una professió que adoro i m’apassiona i que també sabeu a on trobar-me, doncs si em necessiteu, ens veiem a MOSAIC

Blanca Rosa

OSTEÒPATA I FISIOTERAPEUTA, FISIOTERÀPIA SÒL PELVIÀ

Veure CV

Blanca Rosa

Diplomada en fisioteràpia i Osteòpata D.O. per l’Escola d’Osteopatia de Barcelona.

Sempre m’havia volgut dedicar al món de la salut, però no tenia clar des de quina vessant. Vaig entrar a Fisioteràpia amb una idea molt reduïda de la professió i vaig descobrir un món sencer, que em va apassionar de tal forma que volia més i a l’any següent d’acabar la carrera ja em vaig matricular a fer el màster d’Osteopatia.

Identifico la salut amb el moviment, en l’aspecte més ampli de la paraula. El moviment és vida, i el cos te una capacitat brutal d’adaptació mitjançant el moviment. Si es perd aquesta capacitat i es fan fixacions el cos començarà a donar senyals que ens aniran portant cap al terreny de la disfunció o malaltia.

Em sento molt còmode en la vessant més mecànica de la osteopatia, ja sigui a nivell estructural, visceral o cranial. Tot i que amb les formacions de postgrau m’he anat especialitzant en el món de la dona en qualsevol de les seves etapes vitals, i en la prevenció i tractament de disfuncions crani mandibulars i oclusals amb l’ajut de logopedes i odontopediatres funcionals.

L’osteopatia entén el cos com un tot únic e indivisible, i necessitem el recolzament d’altres professionals que comparteixin aquest prisma de la globalitat del cos dintre de l’especificitat de cada sistema, i aquí es on radica la màgia de Mosaic, un equip multidisciplinari treballant en conjunt per a trobar la millor manera de trobar la salut. 

Yolanda Tarriño

PODOPOSTURÒLOGA

Veure CV

Yolanda Tarriño García:

PODOPOSTURÒLOGA

Hola, soc Llicenciada en Podologia per la UB des del 2001 i sempre he tingut passió per aprofundir en l'enteniment del cos humà.

Després d'exercir en solitari durant 9 anys a Espanya, combinant l'àmbit públic (Hospital del Fòrum/Bonanova i Hospital Clínic) i privat (Mútua Llatina i altres clíniques privades), vaig tenir l'oportunitat de traslladar-me a Londres, on vaig treballar com a podòloga durant 9 anys, coneixent una altra filosofia de treball en equip al costat d'altres podòlegs.

Durant la meva estada a Anglaterra vaig rebre formació en l'ús de LLT (làser de baixa freqüència), molt útil en el tractament del dolor, inflamació i millora de la qualitat del teixit (com per exemple cicatrius).

En aquest període, també vaig tenir la fortuna de conèixer a una companya que em va introduir en el món de la posturologia, la qual m'ha canviat la vida enriquint-me professionalment i donant-me una visió més holística en el tractament i comprensió del funcionament del cos.

Em vaig formar com a posturòloga durant 4 anys a l'Escola Villeneuve a Madrid, on vaig tenir la sort de conèixer a grans professionals i companys que em van obrir camí a altres formacions com la Psicobiodescodificació i el Par Biomagnètic.

Actualment continuo estudiant i formant-me en reflexos primitius i Par Biomagnètic, els quals em semblen apassionants per a continuar aprenent sobre la gran meravella que és el cos humà.

Quan realitzo un Estudi Postural i després de l'escolta del cos trio d'entre totes les eines que disposo les que considero idònies per a solucionar el motiu de consulta. I si la col·laboració d'una altra companya és necessària, no dubtaré a ser honesta i derivar-te perquè puguis tenir el millor tractament possible. M'encanta el treball en un equip multidisciplinari!

Si em necessites estaré disposada a donar-te el millor de mi i acompanyar-te amb molt d'afecte.

Marta Perpiña

METGESSA INTEGRATIVA

Veure CV

DRA. MARTA PERPIÑÁ SINGLA:

METGE INTEGRATIVA

Llicenciada en Medicina per la Universitat Autònoma de Barcelona (2000).

Postgrau en Homeopatia per la Universitat de Barcelona- Les Heures (2006)

Màster en Biorressonància  per la Universitat De Granada (2012)

Màster en Teràpia Neural per la Universitat de Barcelona (2016)

De petita ja volia ser metgessa. Començant per la típica devoció a un pare metge, que gaudia de la seva professió, i que tenia una visió àmplia del concepte de guarir, em vaig adonar que aquest era el meu destí.

Quan t’agrada la teva professió, mai acabes d’estudiar, de formar-te i d’intentar saber més per a ajudar. Així que, a més dels estudis i cursos reglats, vaig fer el Màster d’Homeopatia, que em va obrir a veure la Medicina des d’una altra perspectiva més global. I un Màster em va portar a un altre (Biorressonància, Teràpia Neural), a més d’altres cursos, per tal d’acabar comprenent l’ésser humà com un tot, i que el dolor físic i mental van de la mà.

De vegades no estem preparats per a poder millorar amb un sol tipus de tractament, així que vaig voler tenir múltiples opcions per a acompanyar els pacients, o per a poder saber  on dirigir-los per tal d’assolir la Salut.

Gemma Coll

COORDINADORA

Manoli Gutierrez

ADMINISTRATIVA

Taida Gómez

LOGOPEDA INTEGRATIVA I TERAPEUTA GESTALT

Veure CV

TAIDA GÓMEZ:

LOGOPEDA INTEGRATIVA I TERAPEUTA GESTALT

Com a logopeda, dono molta importància a tota la vessant de Teràpia Miofuncional. Les funcions reflexo-vegetatives orals – respiració, succió, masticació i deglució – van de la mà amb la morfologia oro-facial (problemes d’oclusió, ATM, etc.), i són el fonament de qualsevol forma de comunicació, parla, llenguatge, i veu. Les treballo seguint l’ordre de maduració i organització neurològica, i a partir d’aquí, afino el treball logopèdic pertinent, que resulta molt més eficaç havent-ne situat les bases.

El meu objectiu és ajudar a les persones a trobar els seus propis recursos en el seu “aquí i ara”. A auto-realitzar-se desenvolupant el seu potencial, millorant la seva existència i la dels que les envolten.

Perquè la meva mirada és global, holística, entenent a la persona com un tot integrat (cos-emoció-ment-espiritualitat) que viu dins d’un sistema familiar, social i cultural, sanitari, escolar, i mediambiental.

M’oriento cap a la salut i el desenvolupament, entenent la patologia com un símptoma, una crida del sistema que demana retornar cap a la vitalitat i la realització.

Ariadna Grané

OPTOMETRISTA COMPORTAMENTAL

Veure CV

Ariadna Grané Carrilero:

OPTOMETRISTA COMPORTAMENTAL

Vaig començar a treballar d´optometrista comportamental l´any 2003. Trajectòria de 20 anys de professió amb tècniques de rehabilitació visual d´ambliopies, estrabismes, disfuncions binoculars, reflexes primitius i problemes d´aprenentatge. Durant tots aquests anys no he deixat de formar-me, he implementat xerrades i docencia tant a escoles, pares com a diferents professionals.  D´altra banda, sempre he estat en col.laboració amb altres professionals perque considero que la optometria i la teràpia visual, igual que altres disciplines, ha de partir d´un treball global, integrat i multidisciplinar.

Optometrista Comportamental. Col.legiada número 16314.

Diplomada en Òptica i Optometria ( Terrassa, 2003)

Especialitzada en Optometria pediàtrica, teràpia visual i desenvolupament infantil.

Docent en el Master de Posturologia. ( any 2016-2020). Universitat de Barcelona.

Col.laboració i docent en el curs de osteopatía vestibular. Seminari Optometria.  Organitzat per l´osteòpata Sergi Lucas. 2018-2020

Docent  postgrau “Dislèxia”. Centre d´estudis psicològics ISEP. Modul de visió i aprenentatge. 2007-2009

Docent en xerrades a pares i professors en diferents escoles i instituts de secundaria com l´IES Joan Brossa i IES Flos i Calcat de Barcelona. 2008-2009.

Membre del COOOC . Col.legi Oficial d´Òptics i Optometristes de Catalunya.

Membre associada de la ACOTV. Associació Catalana d'Optometria i teràpia visual

Assistència a congressos organitzats pel Col.legi oficial d´òptics Optometristes. Optom des de l´any 2003. L´ultim congrès que he assistit és l´OPTOM organitzat el passat mes d´abril de 2022 a Madrid.

Assistència a congressos de Posturologia. UB. Barcelona. Dirigit pel Dr. Ignasi Beltran. 2016-2020

Formació en posturologia. Curs organitzat pel COOOC. Impartit pel Dr. Beltran 2017. Barcelona

Formació en visió esportiva. Tècniques de rehabilitació . ACOTV. 2021

Formació en desenvolupament neurofuncional i problemes de lateralitat impartit perl Dr. Jordi Catalan. Barcelona 2020-2022

Curs organitzat sobre visió, postura i prismes. Organitzat pel ACOTV. 2019

Curs sobre neuroplasticitat cerebral i teràpia visual. Susan Barry. Madrid 2012

Formació en desenvolupament Neurofuncional infantil i procés d'unificació cerebral. Impartit pel Instituto Médico del Desarrollo Infantil. Barcelona, 2009-2012

Curs postgrau sobre Trastorn de dèficit d'atenció i hiperactivitat. Samuel Rodriguez UAB. 2009-2010

Curs sobre teràpia visual i  fototerapia syntonics . Stephan Collier. 2006 , 2007 i 2008

Curs sobre reflexes primitius . Impartit per Elena Mora i Ana Vargas. 2006

Master d´especialització en diagnòstic i tractament d´ambliopies, estrabismes,  teràpia visual i problemes d´aprenentatge. CEO. Pamplona, 2005.

Curs sobre método Padovan. Impartit per la Teresa Feliu. Barcelona. 2007

Cursos d'especialització impartits pel Dr .Robert Sanet en col.laboració amb Pacific University College of Optometry. Optometria Pediàtrica Avaluació i tractament de Reflexes primitius. Madrid, 2006.

Elena Basteiro

LLEVADORA I CONSULTORA DE LACTÀNCIA

Veure CV

ELENA BASTERIO GINES:

LLEVADORA I CONSULTORA LACTÀNCIA

Elena Basteiro Gines llevadora des del 2010 i consultora certificada en Lactancia ( IBCLC) des del 2019

Treballo de manera individual a la consulta, durant l'embaràs en resoldre dubtes sobre embaràs, part i postpart i acompanyar a què us empodereu del procés i prengueu decisions conscients. Us puc ajudar en l'assessorament al pla de naixement, extracció de calostre prenatal, massatge perineal. A l'inici i establiment de la lactància quan sorgeixen més dificultats, en introduir alimentació complementària, en la incorporació a la feina o quan es desitja planificar un deslletament respectuós.

Treballo de manera grupal, en petits grups per aconseguir recursos, informació sobre diferents temàtiques en lactància i aprofitar la força que dona el grup per compartir entre iguals.

Formar part de MOSAIC, Molins Salut integrativa Conscient, em permet que la meva feina s'integri i es complementi amb la feina d'altres professionals de l'equip, que compartim una mirada cap a la salut d'una manera integral, veient a la persona en el seu global, això a la vegada enriqueix la meva feina, es crea una sinergia entre els altres membres de l'equip.

Rosa Maria Martí

PSICÓLOGA INTEGRATIVA

Veure CV

ROSA MARIA MARTI

PSICOLOGIA INTEGRATIVA

Hola!! Em dic Rosa i sóc psicòloga integrativa especialitzada en trauma y EMDR. 

 

Per què integrativa? Perquè m’agrada integrar el concepte de salut mental com un tot. Cos, ment, i emocions en conjunt amb el teu context i el teu sistema familiar, laboral i personal.

 

La vida passa per nosaltres i les experiències ens donen l’oportunitat de crear-nos. En com percebem el món que ens rodeja i com ens mostrem en aquesta experiència pot ser un motor de canvi, o un sostre que ens limita i ens genera malestar. El que et proposo es mirar del nostre cos a endins i observar i sentir les possibilitats que poden haver per conectar amb la coherència.

 

Per a què et pot servir fer aquest procés?

 

- Per prendre consciència de la teva situació i possibilitats.

- Per augmentar la teva motivació.

- Per afavorir i impulsar un canvi.

- Per sentir-te segur/a.

- Per sentir que la teva autoestima i autoconcepte millora.

- Per entrenar la teva capacitat d’autobservació i coherència.

- Per guanyar confiança.

- Per entrenar la teva comunicació.

- Per millorar la teva relació amb tu i amb la resta.

- I molt més..!

Anna Planas

ACUPUNTORA I MEDICINA TRADICIONAL XINESA

Veure CV

ANNA PLANAS SANTAMARIA

ACUPUNTORA I MEDICINA TRADICIONAL XINESA

Hola em dic Anna i soc Graduada en Acupuntura i terapeuta de Medicina Tradicional Xinesa. L'afany de buscar diferents maneres de tractar sempre des d'un vessant natural, em va portar al món de l'Acupuntura ara fa 20 anys. La seva lògica em va captivar i encara ara continuo aprenent i meravellant-me de la seva grandesa i complexitat.He estudiat a Barcelona i Sri Lanka i he fet cursos de post grau amb grans Mestres com son Tohan, Li Ping, Eva Martínez, Daniel Besmedjian, per tal d'aprofundir en la tècnica. Des de l'any 2009 estic treballant com a acupuntora a diferents centres.Les bases de l'Acupuntura són les que aplico en els meus tractaments, tot i que m'agrada combinar diverses tècniques com la Cromo teràpia, la Kinesiologia i el Massatge. Cada una d'elles és un tresor en el camí cap a la sanació. T'ofereixo aquest ventall de possibilitats, cada una és una petita gran joia que m'agrada compartir amb tu.

Laura Jové

INFERMERA I PNIE

Veure CV

LAURA JOVÉ

PNIE

Em dic Laura Jové i vaig començar el meu camí formant-me en infermeria, perquè

s'alineava amb el meu desig de cuidar i acompanyar a les persones en el seu procés de

curació i de salut.

No va passar gaire temps abans que m'adonés que la medicina que m'havien ensenyat i

que estava exercint no curava a les persones, únicament s'enfocava al maneig dels

símptomes en comptes de tractar la malaltia i molt menys la persona.

La meva curiositat i inquietud per entendre per què emmalaltim cada cop més em va portar

a descobrir la Psiconeuroimmunologia. Aquesta disciplina mèdica em va obrir els ulls i em

va permetre descobrir com s'interrelacionen entre si tots els sistemes de l'organisme i

entendre les causes reals dels desequilibris que ens porten a emmalaltir, a través d'un enfoc

holístic de la persona.

El meu interès es va anar focalitzant en la salut de la dona i em vaig especialitzar en

aquesta àrea per poder ajudar a les dones en totes les etapes de la vida.

El meu propòsit és acompanyar-te i guiar-te durant l'adolescència, la joventut, la cerca d’un

embaràs, i la menopausa. I donant-se solució a problemes tan freqüents com:

- Dolor menstrual

- Irregularitats del cicle menstrual

- Amenorrea, SOP, endometriosi, miomes, quists…

- Problemes de tiroides

- Síndrome premenstrual

- Acné hormonal

- Gestió de la fertilitat sense hormones

- Preparació a l'embaràs

- Acompanyament a la menarquia

- Premenopausia i menopausa

Vull ajudar-te a que coneguis i sàpigues les teves necessitats en funció del moment de la

vida en què et trobis, proporcionant eines per tenir bona salut i perquè gaudeixis de cada

etapa de la teva vida.

Cada dona és única i crec fermament en la importància d'una medicina personalitzada i

individualitzada que atengui les circumstàncies de cadascuna.

Ute Rojas

DIETISTA I PNIE 

Veure CV  

 

UTE BELÉN ROJAS

DIETISTA-NUTRICIONISTA I PNIE

Soc Ute, Dietista-Nutricionista i especialista en la PNIE.

Vaig ser una nena molt feliç, vaig viure lluny de la ciutat, envoltada de naturalesa, animals, jugava amb les pedres i construïa cabanyes fet que avui dia molt pocs nens poden experimentar.

Un dia vam haver de marxar cap a la ciutat i des d'aquest moment va començar la meva rebel·lia, em sentia desubicada, víctima de la inseguretat que oferia la ciutat. Amb el temps em vaig anar adaptant, així i tot, va arribar l'adolescència i la rebel·lia seguia amb mi. La veritat és que en el transcurs de la meva joventut no portava una vida el que es diu saludable més aviat tot el contrari. No obstant això, hi havia alguna cosa molt dins meu que em deia que havia de recuperar el meu jo més profund.

Amb el temps vaig recuperar la meva passió, vaig descobrir i començar a experimentar amb l'alimentació, a viatjar, a compartir, vaig tornar a riure, gaudir de la mar i la muntanya de la llum del sol de començar el dia i del vesprejar...a poc a poc vaig anar recuperant el meu veritable jo, per això crec fermament en què la recerca de l'equilibri està en el nostre camí...trobar-lo ha de ser el nostre objectiu en la vida.

Gràcies a aquest canvi en la meva vida es va despertar una passió per l'alimentació saludable i equilibrada. Això em va portar a investigar sobre tècniques de cuina. Vaig començar a formar-me fent múltiples cursos i després de 3 anys en la mateixa línia, vaig decidir fer un gir en l’àmbit professional i em vaig graduar en Dietètica i nutrició, on vaig poder formar-me amb una visió integrativa i natural de la mà de grans professionals.

Avui soc una dona lliurada a la meva professió a l'esport i a la vida. M'alimento de manera flexible seguint una alimentació omnívora i basada en vegetals sense restriccions exagerades i sentint-me més ben nodrida que mai. També faig excepcions en ocasions especials, i no passa res! Perquè aquesta és la forma més sostenible i fàcil allí on vagi

 

Formació:

- Em vaig graduar com a Tècnic Superior en Dietètica i Nutrició després, per a completar els meus estudis, vaig decidir especialitzar-me en la Psiconeuroimmunologia endocrina (PNIE), un màster de 2 anys on aprens que les emocions i els hàbits de vida juguen un paper clau en la nostra salut, canviant el paradigma des de l'arrel des d'una visió on l'alimentació ha de ser individualitzada i adaptada a les necessitats de cadascun.

En la PNI s'utilitza la fisiologia i la patologia a nivell integratiu i global, és a dir, de tot el cos, coneixent la interacció entre els diferents òrgans i sistemes, per a ajudar el pacient a resoldre el seu problema de salut o millorar la mateixa focalitzant-se en la causa i no en el problema, es contempla tot allò que pugui ajudar-te a millorar la salut, que tingui una base científica i sobretot que sigui un abordatge integral sempre en el marge de l'experiència i el coneixement de la nutrició, regulant la inflamació del cos i aportant els elements necessaris per a la seva reparació.

A més, durant aquests anys, també he realitzat altres formacions com:

  • Curs avançat Nutrició Esportiva impartit per ICNS.
  • Curs avançat en Obesitat impartit per ICNS.
  • Actualment estic en contínua formació especialitzant-me en desordres gastrointestinals.

Quina serà la meva funció a MOSAIC?

Amb molt d'amor és poder guiar i ordenar la teva vida perquè personalment aposto per una nutrició neta, sana i sostenible en el temps, mantenint el pes i el cos en equilibri, tot això enfocat per a aquelles persones que necessitin un canvi d'hàbits, vull ajudar-te a deixar anar exigències i recuperar la llibertat per a liderar la teva pròpia salut.

Agnès Fabregà

MESTRA I TERAPEUTA  

Veure CV  

 

Agnès Fabregà

MESTRA I TERAPEUTA  

Com a mestra i terapeuta, el meu compromís amb l’acompanyament d’infants, famílies i docents és la meva tasca actualment.

La meva pròpia experiència de vida, juntament amb la formació continuada, han contribuït a teixir l’acompanyament emocional sistèmic que ofereixo. A partir de les meves pròpies vivències he anat nodrint el meu propòsit a la vida, acompanyar a les persones a tenir una vida més plena. El fet d’haver estat adoptada i haver crescut en un altre sistema familiar que no ha estat el d’origen és una part fonamental de la meva identitat. Poder viure a la meva pell aquesta experiència m’ha fet veure que el sistema familiar és el primer del qual formem part i té un gran impacte emocional en les nostres vides, per tant, és essencial que hi hagi un equilibri per tal de trobar-nos en un estat de benestar. Aquesta experiència m’ha acompanyat al llarg del meu camí i ha contribuït a la persona que soc avui.

Al llarg dels anys, paral·lelament als meus estudis de mestra, m’he format en Teràpia Gestalt infanto-juvenil, Programació Neurolingüística, musicoteràpia, educació emocional, pedagogia sistèmica, eines sistèmiques, aromateràpia holística...Totes aquestes formacions m’han ajudat a obtenir recursos i eines per a l’acompanyament individual i de grups i també a obtenir-los per a la meva vida.

L’últim any la vida m’ha portat a publicar dos contes familiars: El primer, “Com estrelles”, on la Rita mostra el seu embolic en relació al seu arbre genealògic i on es treballa fonamentalment la pertinença i la diversitat familiar. I el segon que just acaba de sortir del forn, “No estic sola”, on la Rita mostra les diferents emocions que li genera  el fet de ser filla única. És una de les eines que també utilitzo, el conte com a recurs per treballar les emocions i acompanyar-les. La meva filla i les vivències que va tenint han estat la font d’inspiració per aquesta nova etapa com a escriptora.

Com a terapeuta, la meva prioritat és la d’acompanyar a les persones en el seu camí. L’equilibri emocional és un element clau per anar cap a la plenitud, i amb el meu enfocament en les emocions i el sistema familiar vull acompanyar-te a arribar-hi . La resiliència davant dels reptes de la vida és fonamental, i el meu treball en aquest àmbit és clau.

Ajudar les persones a descobrir les seves habilitats i potencialitats és una de les meves tasques. La seguretat en un mateix és essencial per al creixement personal i professional.

Cada persona és única, i per tant, el meu acompanyament és personalitzat segons les necessitats individuals de cadascú.

Montserrat Royo

METGESSA INTEGRATIVA, MASTER EN NUTRICIÓ CLÍNICA I ENDOCRINOLOGIA

Veure CV

MONTSERRAT ROYO

METGESSA INTEGRATIVA, MASTER EN NUTRICIÓ CLÍNICA I ENDOCRINOLOGIA

El meu camí cap a la salut i la medicina va començar d'adolescent en el món de les teràpies naturals i més tard vaig decidir fer medicina com a pont cap a una medicina integrativa, amb l'objectiu de poder escollir el millor dels dos móns en cada cas durant la meva pràctica clínica.

 

Posteriorment, he escollit l'especialitat oficial de Medicina Familiar i Comunitària, per ser la més coherent amb la visió holística, global i integral de les persones, l'entorn on viuen, la comunitat, i la gran oportunitat d'ensenyar salut també a persones sanes. Aquests quatre anys m'han permès especialitzar-me en moltes àrees diferents de la medicina més oficial i alhora cursar el màster en Nutrició Clínica i Endocrinologia, iniciar els estudis superiors de Medicina Tradicional Xinesa i especialitzar-me en l'abordatge de malalties metabòliques com l'obesitat i la diabetis mellitus tipus 2, les disbiosis digestives com el SIBO,i les malalties autoimmunes com l'hipotiroidisme de Hashimoto així com acompanyar i assessorar en el canvi d'estil de vida integrant la salut planetària i ambiental en totes les situacions, inclòs el moment pre-concepció, concepció i lactància.

La solució a la gran majoria de símptomes i malalties actuals no passa només per un abordatge farmacològic (ni quirúrgic, ni intervencionista...), sinó que acompanyar i assessorar a les persones perquè creïn un estil de vida saludable i personalitzat que inclogui nutrició, moviment, descans, gestió de l'estrés, contacte amb la naturalesa, comunitat, decidir un "ikigai" i evitar els tòxics, és la clau per a l'èxit en el camí de resolució de les malalties causades per un estil de vida incoherent amb la nostra evolució. Després, a més a més, podem utilitzar eines com els fàrmacs però també les plantes medicinals (fitoterapia), els fongs medicinals (micoterapia), la suplementació (com la vitamina D)...

A consulta, parlarem, t'escoltarè, decidirem les prioritats i el millor abordatge, t'ensenyaré a alimentar-te, a moure't i a gestionar l'estrès, però el veritable protagonista en tot el procès seràs tú.

Canvi de paradigma en el
rol del pacient

El pacient participa de forma proactiva en el seu procés de salut. Es responsabilitza, s’empodera dels seus actes i de la seva importància en el procés de salut...

Només quan s’és conscient hi podem posar llum.

Focus principal en la
recerca de l’origen

La nostra mirada va encaminada a entendre el perquè de la teva consulta, no centrant-nos només en el símptoma, sino en la seva expressió  la seva comprensió, el seu fil conductor, el terreny...

T’acompanyem a assolir el teu màxim potencial de salut, coneixent la teva història, el teu procés, el teu passat  i el teu present.