Acupuntura i Medicina Tradicional xinesa

L’acupuntura és una tècnica mil·lenària de la Medicina Tradicional Xinesa. A través de la inserció i manipulació d’agulles en el cos s’aconsegueix dirigir la pròpia energia vital amb la finalitat de millorar l’estat de salut i aportar benestar. D’aquesta manera es pot optimitzar la capacitat natural de regulació, millorar la recuperació dels teixits o prevenir diversos desequilibris.

L’OMS reconeix que amb l’acupuntura es poden tractar de manera eficaç fins a 49 patologies diferents.

L’acupuntura parteix d’una filosofia adequada a la naturalesa que busca l’equilibri entre l’home i la terra. Es va desenvolupar a través de mètodes empírics i de l’observació dels fenòmens naturals.

La Medicina Tradicional Xinesa considera que per a beneficiar-se d’un bon estat de salut, és important un correcte equilibri a nivell físic, mental i emocional. S’utilitza el *Qi o camp energètic per a harmonitzar aquests tres nivells alhora, a més de treballar amb el terreny (cos).

Mitjançant la inserció de fines agulles en els punts d’Acupuntura s’aconsegueix arribar als òrgans interns per a així ajudar al cos en el seu estat de recuperació i vitalitat.
Es busca el benestar a través de la manipulació dels canals energètics. Paral·lelament a la regulació energètica del *Qi, amb l’agulla s’obtenen efectes fisiològics com per exemple, estressar una zona del cos físic, de manera controlada i triada en funció de l’observació prèvia, provocant la generació d’endorfines i opiacis naturals, augmentant així el reg sanguini en la zona on s’ha introduït l’agulla.

D’aquesta manera s’assoleix generar aquesta sensació de relaxació, pau i equilibri per a reduir el dolor.

 

 

Demanar cita

Acupuntura i Medicina Tradicional xinesa

Com és una sessió

  • Utilitzem agulles de diferent grandària per a arribar als punts energètics, encara que també es pot estimular a través de la calor amb Moxa o digito pressió.
  • Les agulles són d’acer quirúrgic, estèrils, fines i indolores.
  • Durant la sessió es pot fer ús de diferents tècniques, totes referents a la Medicina Tradicional Xinesa, com per exemple la Moxibustió, les ventoses, l’auriculoteràpia, la digito pressió o la fitoteràpia.
  • La primera sessió d’Acupuntura precisa de més durada que les següents. Es necessita obtenir informació sobre l’estat del pacient, per a així poder donar un tracte personalitzat i adaptat a cadascun. Es duu a terme l’observació de la llengua, el pols i l’aspecte general del cos com a part de la metodologia original de la Medicina Tradicional Xinesa.

Quines patologies es poden tractar?

Què és la Fitoteràpia Xinesa?